Начало / ИНТЕРЕСНО / #‎PrayForParis – социалните мрежи за атаките в Париж

#‎PrayForParis – социалните мрежи за атаките в Париж

Почти веднага след атаките в Париж в социалните мрежи започнаха и акции в знак на съпричастност към случващото се във френската столица.

Граждани от различни части на света споделят хаштага #‎PrayForParis.

Популярен стана и хаштага #PorteOuverte (от френски – Отворени врати) – той беше използван от жители на Париж, които предлагаха да приютят хора в районите на атаките, за да не се движат по улиците.

“Фейсбук” веднага активира услугата си (използвана обикновено при бедствия), чрез която всеки който е в Париж може да отбележи, че е добре и така приятелите му в мрежата да бъдат информирани лесно и бързо. Марк Зукърбърг лично съобщи, че Safety Check може да се използва и също изрази съпричастност към всички в Париж.

По-късно в социалните мрежи се появиха и кадри от събитията след атаките над хумористичния вестник “Шарли ебдо” с посланията “Не се страхуваме”.

А в Ню Йорк изразиха съчувствие към случващото се в Париж с цветовете на френското знаме на кулата на търговския център.

Източник: dnevnik.bg
Ан Идалго, кмет на Париж:
”Първо искам да изразя болката, която изпитвам и без съмнение парижани също изпитват. Искам да кажа на семействата на жертвите, че сме с тях в този момент на ужас, този ужасяващ момент за нашия град. Не сме далeч от мястото, където стана нападението срещу Шарли Ебдо преди по- малко от година. Искам да отбележа невероятната работа на полицията и на всички служби, които въпреки огромния брой жертви успяха да се намесят и да спасят живота на много хора. тази вечер е вечер на болка, на сълзи, време да скърбим, но Париж ще устои, и знам, че парижани, които страдат за загиналите, ще се изправят и ще покажат, че свободата на нашия град и радостта от живота в нашия град, няма да пострадат”.

Виж също

Крайно класиране – Моят клас 2017

  Крайно класиране – Моят клас 2017 Първо място Ние сме 9А! – 918 “лайка” Всички …

Един коментар

  1. Във 21 първи век продължават да избиват невинни хора, да се сее страх и взаимна омраза!! Нима “Великите сили” няма да захвърлят геополитическите си интереси и ЗАЕДНО да върнат свободата на хората!!!!! Нима това не е най-важното в цивилизования ни свят! Нима ще позволите хора с терор и убийства да налагат волята си над нормалните хора! Оставете бедността, вредните емисии, глобалното затопляне, печалбите, корпорациите, нефта и всичко и ВЪРНЕТЕ СВОБОДАТА НА ХОРАТА – защото затова са Ви избрали и във Франция, Англия, Германия, САЩ, Русия, България, Турция………………………..!
    Бог да прости загиналите във Париж!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *