Начало / ТЕХНОЛОГИИ / Телефони / МРЕЖАТА НА ТЕЛЕНОР Е ВЕЧЕ 4G……

МРЕЖАТА НА ТЕЛЕНОР Е ВЕЧЕ 4G……

Теленор пуска 4G услуги в България от 1 декември тази година, като до средата на декември покритието на мрежата ще достигне 56,7% от страната, в това число всички градове с население над 20 хил. души и всички големи зимни курорти.

Налична и в Първомай! Проверена от ОфисиТЕ!

picpath_3_36307

Всички клиенти на Теленор ще ползват 4G услугите без допълнително заплащане до 31 януари 2016 г. Услугата ще е достъпна за всички клиенти с 4G устройства и SIM карти, които поддържат технологията. Всеки потребител може да провери дала SIM картата му поддържа технологията, като се обади в Теленор или изпрати безплатен SMS на номер 144. Смяната на картата се извършва безплатно от компанията.

Компанията предвижда пускането на мрежата да бъде осъществено на две фази. Първата ще обхване предимно Южна България и ще включва 35 града. Втората фаза ще включва 11 града в Северна България. 

Предвижда се също след 31 януари компанията да представи и нови търговски предложения, част от които ще бъдат обявени след началото на декември тази година.

 telenor-4g-network-banner

Инструкции за ползване!

На първо място трябва да се увериш, че SIM картата и телефонът ти (или друго мобилно устройство) поддържат технологията 4G/LTE.

Всички клиенти, които използват новите SIM карти 3в1 от Теленор, могат да се възползват от 4G/LTE, защото този тип карти са напълно съвместими с новата технология. Ако все пак искаш да провериш дали SIM картата ти поддържа 4G/LTE, просто изпрати безплатен SMS с текст „4G“ на номер 144 и ние ще ти върнем отговор дали трябва да подмениш SIM картата си. Подмяната е напълно безплатна.

За да си сигурен, че телефонът или друго използвано от теб устройство е съвместимо с 4G/LTE, можеш да се обадиш на 123, да посетиш магазин на Теленор или да провериш списъка с 4G/LTE устройства.

Инструкциите за употреба на всяко мобилно устройство, както и интернет страниците на производителите и всички други страници, на които са представени характеристиките на мобилните устройства, посочват дали даденото устройство може да работи по 4G/LTE технологията.

Ако си сигурен, че SIM картата и телефонът ти (мобилното устройство) са съвместими с 4G/LTE, трябва да се увериш и че в настройките му е разрешено използването на 4G/LTE. Ето необходимите 4G/LTE настройки според вида на операционната система на твоето устройство:

А. за iOS на Apple – избери от Settings -> Cellular -> Voice&Data – > LTE

B. за Android – избери от Settings, в графа Wirless&Networks – > More -> Mobile networks -> Network Mode -> LTE (preferred)/WCDMA/GSM

С. Windows телефон – Settings -> Celular + SIM -> Highest connection speed -> 4G

След като си изпълнил стъпките, посочени по-горе, и ако се намираш в покритие на 4G/LTE, в горната част на екрана на телефона ти ще се появи индикация за 4G/LTE, LTE или L. Индикацията зависи от операционната система и модела на устройството, което ползваш. Веднъж след като си направил въпросните настройки, няма нужда да ги променяш, за да ползваш отново 3G. Телефонът ти автоматично ще превключва на 3G или 2G там, където няма 4G/LTE покритие.

Виж също

Вземете се в ръце скъпи съграждани……

Вземете се в ръце скъпи съграждани, повярвайте в себе си и в добрите идеи и …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *