Начало / ИНТЕРЕСНО / Добро утро Първомай!

Добро утро Първомай!

Сутрин, малкото ни градче се пробужда и всеки се захваща с задълженията си. Събота е , ден за пазар в Първомай. Хората са дошли  в града, всеки със своите задачи и желания. Всички са се събудили след , като са гледали своите сериали и слушали новините , пълни с убийства , нещастия, злоба и ненавист.

На повечето децата им са някъде – някъде, но не тук. Яд ги е за това, но се радват, че ги няма тук за да гледат нищетата им и трудностите пред , които са изправени. Странно преди време борбата бе за дънки от КОРЕКОМ, а сега ………… Сега е малко по различно, но вашия дълг е да сте вкарали любов и почит в сърцата на децата си към Вас, към родината, към близките, към комшиите – това е вашия дълг, не марковите дънки. Май още от тогава започна борбата за по- добра кола или рокля за децата ни!

Сега е невъзможно.

А това са същите добри и утрудени хора, на които вече в душата им е втъкана и малко злоба, злоба, злоба. Те се срамуват пред  децата си, или прикриват своята немощ, със …….злоба.

Тази злоба, не е опасна за тях, защото те са отгледани като добри хора от добри хора и могат да се преборят с отровата, но децата Ви, децата Ви нямат противоотровата! Не им причинявайте това.

Никога не ще можем да бъдем най…… най – богатите, най- умните …… Просто трябва да бъдете най- обичащите децата си, но не с обичта да правите всичко и да премините през всичко за детето си, а с обичта да му дадете любов и да го направите ДОСТОЕН човек.

Хората вървят по улицата, всички се познаваме – поне на лице, поздравяваме се , всеки със своите мисли, по- бедните и по- богатите и по- умните, хора , хора съградили този град , съградили го с енергията си, зависта, обичта , с ръцете вдигнали дом за себе си и своите деца, тях повечето ги няма – тръгнали по- своя път. Нека тръгнат със обич в сърцата си, обич и почит към своите родители и своите корени.

Тези , които оставаме продължаваме напред – стъпка по стъпка да градим , нашия роден край.

Добрата енергия трябва да остане в нашия град, в нашата държава и на нашия континент ….за повече не можем и да мечтаем. Работете за Вас и семейството Ви, дарете с обич децата си и предавайте своята добра енергия за да живеем в по добро място!

Разбира се клюките и завстта , ще я има в малкото градче, но нека да са следобедната Ви задявка и само толкова! Не излъчвайте злоба!

Излезте рано сутрин с изчистено сърце, и се почуствайте щастливи на спокойствието и красотата на новия ден. Поздравете, усмихнете се!

Този свят, нашия не е за воини, насилия и убийство. Той е за нас и нашите деца.

Добро утро Първомай!

Пеньо Запрянов

Виж също

Вземете се в ръце скъпи съграждани……

Вземете се в ръце скъпи съграждани, повярвайте в себе си и в добрите идеи и …

Един коментар

  1. Ун Майоркин

    Това е истината и смисъла на съществуването…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *