Начало / ИНТЕРЕСНО / НЕ от РАЗ

НЕ от РАЗ

Ще започна с това , че на 12 септември бях поставен пред труден избор  – на една дата и по – едно и също време трябваше да избера – театралната постановка на Теодора Кирякова – „Неотразима“/ защото обичам театъра/, конференцията на Apple – където представиха новите си продукти / защото съм фен на тази компания и идеологията на нейния създател/ или новия сезон на „Откраднат живот“ / защото съм фен на българското кино/. Избрах да посетя театралната постановка в читалището, където някога съм бил на сцената като чавдарче и не съжалявам. Нищо не може да замени близкото , родното , скътано дълбоко в сърцето ни, независимо, че е НЕСАРАЗМЕРНО, но то е най- важно за нас. Всъщност , крайно време е ние българите да се обърнем към себе си и околните нам и да започнем леко и по малко да оправяме „кочината“ около нас, но не с мрънкане а бавно, методично и когато му дойде времето. Няма малки проблеми, трябва да се научим да отстояваме принципи , позиции и да бъдем честни към себе си . Всяка кауза си заслужава стига да е правилна и стига зад нея да стоят много хора. Лесно и просто е да кажеш до това ли опряхме ……има талкова други неща за оправяне – „АМИ ОПРАВИ ГИ ТИ“. Та да се върнем на темата – ЗАБРАВЕТЕ че сме живели в тоталитарно време – гражданското общество, държавата, града и жена си/мъжа си трябва да ги оправите ВИЕ. Вие и никой друг, защото иначе ще ви е срам / поне за третото/. Да знам че е трудно и ако нещата не се получат – ВИЕ ще сте виновни, но така е свободата – тя не е даденост а право , привилегия и най – вече дълг.

Връщам се на подлеза и ще използвам част от заглавието на моноспектакъла на Теодора Кирякова – „НЕ от РАЗ“ – не от раз ни се получи, бяхме търпеливи, вярващи и със мисъл за държавата ни. Така трябва да е – защото ние сме държавата. Не трябваше с гражданските си протести да „накажем“ родината си да връща пари, НО ………тогава ние повярвахме на думите на отговорни държавни служители и „народни“ представители, че тока както ние спазихме нашата част от уговорката / защото ние сме равни вече/ така те ще спазят тяхната. И вече думата не е за това дали да има подлез или не , дали да има асансьори или не, дали да имаме пристанище или не – ДУМАТА сега приятели е дали ние сме общество или ……….. Защото няма нужда от лични нападки, мрънкане, пиянски брътвежи, тупане по гърди, политически заигравания и други българосъздадени дейности. Работата е ВСЕКИ да си върши работата и да спазва обещанията. Ние не се сърдим на управляващи и опозиция – ние отстояваме правата си и тъй като не сме „ХУНТА“ ги отстояваме когато се съберем много, което е показател за това, че ТО си заслужава.

Дойде ми отвътре и с доста граматични и други грешки😊

Така че, протеста ни за подлеза „който ни обещаха“ има смисъл единствено ако ни подкрепят много хора от нашия град, и той не е само протест за подлеза , а и опит да покажем че сме общество с достойнство и вяра в правото, истината и достойното поведение – ние сме тръгнали да си правим алъш вериш, а сме тръгнали към нормалните европейски страни.

И моля не използвайте това за никакви политически цели или обвинения – просто ние заставаме и показваме, че това е важно за нас и тези от които в момента това зависи да си свършат работата.

 1. Датата 30.09.2017 е дата до която ще проверим колко хора подкрепят идеята – защото нямаме намерения да правим режисирани постановки с 10-15 души пред телевизонна камера, тоест нещо си заслужава ако го подкрепят голяма част от местните хора.
 2. Самия протест ще се проведе през октомври ако има достатъчно поддръжници на идеята
 3. За да организираме този протест, трябва да има участници. За това всеки, който подкрепя и или смята да присъства трябва да заяви своята съпричастност, като запише името и телефона си за връзка / живеем в демократични времена – в къщи на тъмно си хулете тъщата/

Това може да направите / и ако направите ще се получи/ на изписаните телефони както и в следните обекти:

 1. Магазина на Диков
 2. Магазин ОфисиТЕ
 3. Кафе Десетката
 4. Аптека Цветилова
 5. Стойко „гумите“
 6. Ветеринарна аптека „Вангелов“
 7. Бар „Сателит“
 8. Кафе „Астория“ /в сградата на община/

Виж също

Вземете се в ръце скъпи съграждани……

Вземете се в ръце скъпи съграждани, повярвайте в себе си и в добрите идеи и …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *